Nieuwe app voor Bewijs van in leven zijn

Ontvang je een pensioenuitkering van Shell Pensioen en woon je in het buitenland? Dan hebben wij elk jaar een bewijs nodig dat je leeft. Je ontvangt een brief of e-mail van ons met het verzoek om je Bewijs van in leven zijn voor dit jaar te delen. Graag ontvangen we jouw bewijs uiterlijk 1 juli 2024. Zo weten we zeker dat je recht hebt op je pensioen. 

Veilig en snel je bewijs delen via de app
Tot nu toe was het nodig om een formulier door een bevoegde instantie in te laten vullen. Dit proces kon vrij tijdrovend zijn. In 2021 heeft Shell Pensioen een pilot uitgevoerd met een aantal deelnemers, waarbij zij hun bewijs van leven digitaal konden delen. Deze deelnemers waardeerden dit zelfs met een 8+. Naar aanleiding van de pilot, is de app nu beschikbaar voor alle deelnemers die in het buitenland wonen om zo het proces te vereenvoudigen.

In de brief en de e-mail die je binnenkort van ons ontvangt, staat een QR-code. Download de app en scan deze QR-code. In slechts 5 minuten deel je de gegevens uit je identiteitsdocument. Deze gegevens worden naar ons verzonden ter bevestiging dat je nog in leven bent.

Het Bewijs van in leven zijn liever doorgeven via een formulier?
Dat is nog steeds mogelijk. Gebruik hiervoor het toegestuurde formulier. 

Wil je precies weten hoe het werkt? Lees er hier meer over: bewijs van in leven.

 ADV