Van wie krijg ik pensioen?

Je was in dienst bij Shell en bent nu met pensioen. Wie regelt jouw pensioen?

Je kwam vóór 1 juli 2013 in dienst
Dan krijg je een pensioenuitkering van SSPF (Stichting Shell Pensioenfonds). Dit is een vaste uitkering. Vanaf je pensioendatum krijg je iedere maand een vast bedrag aan pensioen. Je pensioen wordt jaarlijks voorwaardelijk geïndexeerd. Het pensioenfonds probeert je pensioen ieder jaar mee te laten groeien met de prijsontwikkeling. Dit is niet zeker. Je krijgt hiervan jaarlijks bericht.

Je kwam op of na 1 juli 2013 in dienst en/of deed mee aan de Shell Nettopensioenregeling
Dan krijg je een pensioenuitkering van SNPS (Shell Nederland Pensioenfonds Stichting). Dit is een variabele uitkering. Op je pensioendatum kies je voor een vaste of variabele uitkering. Bij een variabele uitkering blijft je pensioen belegd volgens de collectieve CVP-beleggingsmix. De verwachting is dat je pensioen daardoor op termijn stijgt. Dit is niet zeker. De resultaten van de beleggingen worden jaarlijks verwerkt in je pensioen. Om grote schommelingen te voorkomen, worden de resultaten over 5 jaar gespreid. Je pensioen kan dus per jaar variëren.

Heb je ervoor gekozen om op je pensioendatum bij een externe pensioenuitvoerder pensioen in te kopen? Dan krijg je van deze uitvoerder een pensioenuitkering.