Waar heb ik pensioen?

U bent in dienst bij Shell. Wie regelt uw pensioen?

U kwam vóór 1 juli 2013 in dienst
Dan heeft u pensioen bij SSPF (Stichting Shell Pensioenfonds). In de SSPF-pensioenregeling bouwt u een basispensioen op. Uw pensioenregeling kent een bovengrens. Verdient u op fulltimebasis meer dan het wettelijke fiscale maximum voor uw regeling? Dan kunt u meedoen aan de Shell Nettopensioenregeling. Deze regeling wordt uitgevoerd door SNPS (Shell Nederland Pensioenfonds Stichting).

U kwam op of na 1 juli 2013 in dienst
Dan heeft u pensioen bij SNPS (Shell Nederland Pensioenfonds Stichting). In de SNPS-pensioenregeling bouwt u een basispensioen op. Uw pensioenregeling kent een bovengrens. Verdient u op fulltimebasis meer dan het wettelijk fiscale maximum voor uw regeling? Dan kunt u meedoen aan de Shell Nettopensioenregeling. Deze regeling wordt ook uitgevoerd door SNPS.

Buitenlands staatspensioen (parallel pensioen)
Heeft u vóór 2006 voor Shell in Engeland, Zwitserland, België of Frankrijk gewerkt? Dan heeft u mogelijk recht op een buitenlands staatspensioen. De ingangsdatum van dit pensioen kan afwijken van de AOW-ingangsdatum in Nederland. Neem voor meer informatie over het aanvragen van dit pensioen contact op met de SVB.

In de video vertellen we u meer over pensioen