Pensioen uitruilen

Bij SSPF (Stichting Shell Pensioenfonds) en SNPS (Shell Nederland Pensioenfonds Stichting) kunt u de verhouding tussen ouderdomspensioen en partnerpensioen aanpassen.

U kiest voor uitruil van ouderdomspensioen en partnerpensioen (SSPF)
Bij SSPF is standaard een partnerpensioen geregeld. U kunt ervoor kiezen om de verhouding tussen het ouderdomspensioen en het partnerpensioen aan te passen. U kunt kiezen voor een partnerpensioen van 70%, 50%, 30% of 0% van het ouderdomspensioen. U heeft voor deze keuze wel altijd de handtekening van uw partner nodig. Bent u op uw pensioendatum alleenstaand? Dan zetten wij het partnerpensioen automatisch voor u om in een hoger ouderdomspensioen.

U kiest voor een hoger, lager of gelijk ouderdomspensioen zolang u beiden leeft (SSPF)
Bijvoorbeeld omdat u verwacht dat u, zolang u beiden leeft, een ander uitgavenpatroon heeft totdat een van u beiden zou overlijden. Bij deze keuze geven we u graag een persoonlijke toelichting.

Neem hiervoor contact met ons op.

U kiest voor uitruil van partnerpensioen in ouderdomspensioen (SNPS)
Bij SNPS is het partnerpensioen op risicobasis verzekerd. Zolang u in dienst bent, bent u verzekerd voor partnerpensioen. Kiest u op uw pensioendatum voor het Collectief Variabel Pensioen (CVP) van SNPS? Dan koopt SNPS standaard een partnerpensioen in. Als u dit niet wilt, geeft u dit door bij uw pensioenaanvraag. U heeft in dat geval wel de handtekening van uw partner nodig. Bent u op uw pensioendatum alleenstaand? Dan wordt er geen partnerpensioen ingekocht. Uw pensioenuitkering wordt dan hoger.

Hoe regelt u het?
U geeft uw keuze door bij het aanvragen van uw pensioen.

Naar alle formulieren