Pensioen uitruilen

Bij SSPF (Stichting Shell Pensioenfonds) en SNPS (Shell Nederland Pensioenfonds Stichting) kun je de verhouding tussen ouderdomspensioen en partnerpensioen aanpassen.

Je kiest voor uitruil van ouderdomspensioen en partnerpensioen (SSPF)
Bij SSPF is standaard een partnerpensioen geregeld. Je kunt ervoor kiezen om de verhouding tussen het ouderdomspensioen en het partnerpensioen aan te passen. Je kunt kiezen voor een partnerpensioen van 70%, 50%, 30% of 0% van het ouderdomspensioen. Je hebt voor deze keuze wel altijd de handtekening van je partner nodig. Ben je op je pensioendatum alleenstaand? Dan zetten wij het partnerpensioen automatisch voor je om in een hoger ouderdomspensioen.

Je kiest voor een hoger of gelijk ouderdomspensioen zolang je beiden leeft (SSPF)
Bijvoorbeeld omdat je verwacht dat je, zolang je beiden leeft, een ander uitgavenpatroon heeft totdat een van jullie beiden zou overlijden. Bij deze keuze geven we je graag een persoonlijke toelichting. Neem hiervoor contact met ons op.

Je kiest voor uitruil van partnerpensioen in ouderdomspensioen (SNPS)
Bij SNPS is het partnerpensioen op risicobasis verzekerd. Zolang je in dienst bent, ben je verzekerd voor partnerpensioen. Kies je op je pensioendatum voor het Collectief Variabel Pensioen (CVP) van SNPS? Dan koopt SNPS standaard een partnerpensioen in. Als je dit niet wilt, geef je dit door bij je pensioenaanvraag. Je hebt in dat geval wel de handtekening van je partner nodig. Ben je op je pensioendatum alleenstaand? Dan wordt er geen partnerpensioen ingekocht. Je pensioenuitkering wordt dan hoger.

Hoe regel je het?
Vanaf 55 jaar kun je je pensioenkeuzes aan ons doorgeven. Doe dit minstens 6 maanden voordat je met pensioen gaat. Wil je eerst het effect zien van je pensioenkeuzes? Bereken het met mijn-Flexplanner via mijn-Shellpensioen. Log makkelijk en veilig in met je DigiD.

Heb je pensioen bij SNPS?
Neem dan minstens 6 maanden voordat je met pensioen wilt contact met ons op. Ga je voor je 58e met pensioen dan kun je niet deelnemen aan het Collectief Variabel Pensioen als je 58 wordt.

Heb je een SSPF-pensioen?
Geef dan minstens 6 maanden voordat je met pensioen wilt je pensioenkeuzes door via mijn-Pensioenaanvraag bij mijn-Shellpensioen.

mijn-Shellpensioen