SSPF stijgt 4 plaatsen in duurzaamheids-ranking

Sinds 2018 is SSPF inmiddels 20 plaatsen gestegen op de jaarlijkse ranglijst van VBDO, een onafhankelijke vereniging die zich richt op verduurzaming (ESG) van de financiële markten. Stond SSPF in 2018 nog op plaats 41, in 2021 was dat plaats 25 en dit jaar plaats 21. Dit is het resultaat van een duidelijk eigen ESG-visie van het SSPF-Bestuur, consistent met de visie van Shell Nederland en uitgevoerd met grote discipline in SPN en SAMCo.

Jaarlijks onderzoekt de VBDO het verantwoord beleggingsbeleid en prestaties van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt daarin de 50 grootste pensioenfondsen in Nederland, samen goed voor een totaal beheerd vermogen van rond € 1.500 miljard.

Ambitie en resultaat
ESG-activiteiten in SSPF worden gedreven door een eigen ESG-visie en ambitie. In lijn met deze ambities van het fonds heeft SSPF inmiddels een respectabele plaats in de VBDO-ranglijst van pensioenfondsen. Hoewel deze VBDO-ranking zeker niet leidend is voor het fondsbeleid, vormt het wel een mooie erkenning voor het goede ESG-werk in de afgelopen jaren. Ten opzicht van andere ondernemingspensioenfondsen, staat SSPF inmiddels op een respectabele plaats.

Wil je meer weten over het maatschappelijk verantwoord beleggen van jouw pensioen, bezoek eens de pagina Verantwoord beleggen SSPF en shellpensioenmvb.nl.

Bekijk hier het hele VBDO-rapport (pdf)