Je pensioenoverzicht (UPO) staat klaar

Je ontvangt elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht van ons: het UPO. Je krijgt hierover een bericht van ons.

Bekijk het overzicht van je pensioen
In het UPO zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij Shell. Je ziet ook wat er voor je nabestaanden verzekerd is bij jouw overlijden. In mijn-Shellpensioen hebben we alle belangrijke informatie over je pensioen verzameld. Je vindt daar ook je UPO.

mijn-Shellpensioen

 

Of lees meer over het UPO op onze speciale pagina.

Extra uitleg voor deelnemers van SNPS (op of na 1 juli 2013 in dienst of deelname aan de Shell Nettopensioenregeling).

Zo berekenen wij je verwachte pensioenuitkering op je UPO
Je verwachte pensioenuitkering berekenen wij met economische scenario’s van De Nederlandsche Bank. Scenario’s zijn verwachtingen over hoe bijvoorbeeld beleggingen en rente zich in de toekomst gaan gedragen. In de nieuwe scenario’s zijn zowel de verwachte rendementen op beleggingen als de rente lager dan vorig jaar. Daardoor is je verwachte pensioenuitkering gedaald ten opzichte van vorig jaar, ook al is in 2023 de waarde van de SNPS-beleggingen gestegen. Wil je uitleg over de rol van beleggingen en rente op je pensioenkapitaal en je verwachte pensioenuitkering? Bekijk de infographic op onze website.

Je ziet een verschil tussen je UPO en mijn-Shellpensioen
Net als op je UPO zie je ook op mijn-Shellpensioen de verwachte hoogte van je pensioen. Kijk hiervoor bij “Mijn pensioen bij…”. De inschatting op mijn-Shellpensioen is altijd het meest actueel. Ook kun je hier de ontwikkeling van je pensioenkapitaal volgen bij “Hoe ontwikkelt uw pensioenkapitaal zich?”. Let op: Je UPO geeft de stand van 1 januari 2024. Daarom is er een verschil tussen je UPO en mijn-Shellpensioen. 

Hoeveel pensioen je uiteindelijk krijgt, ligt niet vast
De waarde van de beleggingen kunnen veranderen. Lees hier meer over op onze speciale pagina over het UPO.

De fiscale grens voor deelname aan de Nettopensioenregeling is hoger geworden
Je neemt deel aan de Shell Nettopensioenregeling als je salaris hoger is dan de fiscale grens. Ook in 2024 is deze grens gestegen. Dit betekent dat je pensioenopbouw verandert. Je bouwt meer pensioen op in de bruto pensioenregeling en minder of niet meer in de Nettopensioenregeling. Het UPO geeft de stand van 1 januari 2024. Je ziet de laatste stand altijd in de prognoses op mijn-Shellpensioen. Zo kun je kijken of je in 2024 nog deelneemt aan de Nettopensioenregeling:

Neem je deel aan de SSPF bruto pensioenregeling (voor 1 juli 2013 in dienst)? Dan neem je in 2024 deel aan de Nettopensioenregeling als je salaris hoger is dan € 127.603,-.  
Neem je deel aan de SNPS bruto pensioenregeling (op of na 1 juli 2013 in dienst)? Dan neem je in 2024 deel aan de Nettopensioenregeling als je salaris hoger is dan € 121.951,-. 

LEES MEER OVER HET PENSIOENOVERZICHT