Je pensioenoverzicht (UPO) staat klaar

Je ontvangt elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht van ons: het UPO. Je krijgt hierover een bericht van ons.

Bekijk het overzicht van je pensioen
In het UPO zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij Shell. Je ziet ook wat er voor je nabestaanden verzekerd is bij jouw overlijden. In mijn-Shellpensioen hebben we alle belangrijke informatie over je pensioen verzameld. Je vindt daar ook je UPO.

mijn-Shellpensioen

Of lees meer over het UPO op onze speciale pagina.

Extra uitleg voor deelnemers van SNPS (op of na 1 juli 2013 in dienst of deelname aan de Shell Nettopensioenregeling).

Je verwachte SNPS pensioen kan zijn gestegen
Op je Uniform Pensioenoverzicht lees je hoeveel pensioenkapitaal je hebt opgebouwd tot 1 januari 2023. En wat je naar verwachting nog zult opbouwen. Ook lees je hoeveel pensioen je hiermee later naar verwachting van jouw pensioenfonds krijgt. De verwachte hoogte van je pensioen is gebaseerd op scenario’s van De Nederlandsche Bank (DNB). De scenario’s gaan uit van een set van toekomstige economische verwachtingen. De afgelopen maanden is de rente erg gestegen. Daarmee zijn de verwachte toekomstige rendementen toegenomen en kan met het opgespaarde pensioenkapitaal meer pensioen worden aangekocht. Dit kan als gevolg hebben dat jouw verwachte pensioen is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Hoeveel pensioen je uiteindelijk krijgt, ligt niet vast
De waarde van de beleggingen kunnen veranderen. Lees hier meer over op onze speciale pagina over het UPO.

Per 1 februari 2023 wijzigt de fiscale grens voor deelname aan de Nettopensioenregeling
Je neemt deel aan de Shell Nettopensioenregeling als je salaris hoger is dan de fiscale grens. In 2023 is deze grens gestegen. Hierdoor leg je meer premie in op in de bruto pensioenregeling en minder in de Nettopensioenregeling. Dit is nog niet verwerkt in het UPO van 2023. Je ziet dit wel terug in de prognoses op mijn-Shellpensioen.

  • Neem je deel aan de SSPF bruto pensioenregeling (voor 1 juli 2013 in dienst)? Dan neem je in 2023 deel aan de Nettopensioenregeling als je meer dan € 119.278,- verdient.
  • Neem je deel aan de SNPS bruto pensioenregeling (op of na 1 juli 2013 in dienst)? Dan neem je in 2023 deel aan de Nettopensioenregeling als je meer dan € 113.995,- verdient.

 

Lees meer over het pensioenoverzicht