Shell Pensioen wint Pensioen Pro Award in Communicatie

Shell Pensioen heeft de Pensioen Pro Award 2022 gewonnen in de categorie Communicatie. De jury was onder de indruk van de communicatie naar de deelnemers: “Vernieuwend en vanuit de deelnemer geredeneerd: indrukwekkend hoeveel werk er is verzet om pensioen toegankelijk te maken.”

Pensioen toegankelijk en begrijpelijk gemaakt
De verschillende regelingen van Shell Pensioen hebben een prima financieel resultaat, maar springen er volgens de jury vooral uit vanwege hun vernieuwende communicatie, waarbij pensioen voor deelnemers toegankelijk en begrijpelijk wordt gemaakt. Solide én vooruitstrevend, aldus de vakjury. “Zo wordt bij Shell zelfs het pensioenreglement – notoir zware kost – een plezier om te lezen en wordt pensioen door middel van e-learnings op zeer gebruiksvriendelijke manier begrijpelijk gemaakt.” Een opsteker voor pensioenuitvoerder Achmea Pensioenservices, die Shell Pensioen onder meer ondersteunt met advies en uitvoering van de pensioencommunicatie richting deelnemers.

Onderscheidend door financiële positie én communicatie vanuit het perspectief van de deelnemer
“De pensioenfondsen SSPF en SNPS en hun Shell Pensioenbureau Nederland verzorgen de pensioen- en premieregelingen voor ruim 41.000 (ex-)medewerkers van Shell. Dat doen de fondsen met prima financieel resultaat. SSPF had eind augustus een dekking van ruim 144%. Maar naast een solide financiële positie, onderscheiden de Shell-fondsen zich vooral met hun oog voor het perspectief van de deelnemers. Vooruitstrevend, zowel qua regeling (heeft al heel vroeg een premieregeling ontwikkeld) als qua communicatie naar deelnemers,” meent de jury. “Vernieuwend en vanuit de deelnemer geredeneerd: indrukwekkend hoeveel werk er is verzet om pensioen toegankelijk te maken.”

reglement SSPF
Toegankelijk reglement SSPF

start e-learning