Nominatie ‘Pensioenfonds van het jaar’

Uit 40 nominaties is Shell Pensioen gekozen als grote kanshebber voor de gouden Pensioen Pro Award 2022.

Vakjury selecteert Shell Pensioen vanwege vernieuwende communicatie
De vakjury heeft 3 pensioenfondsen genomineerd: Shell Pensioen, bpfBOUW en Pensioenfonds ABN Amro. Dit is een selectie uit de ruim 40 nominaties voor de diverse categorieën van de Pensioen Pro Awards. De pensioenfondsen van Shell springen eruit vanwege hun vernieuwende communicatie, waarbij pensioen voor deelnemers toegankelijk en begrijpelijk wordt gemaakt. Shell Pensioen is solide én vooruitstrevend, aldus de vakjury.

Onderscheidend door financiële positie én communicatie vanuit het perspectief van de deelnemer
“De pensioenfondsen SSPF en SNPS en hun Shell Pensioenbureau Nederland verzorgen de pensioen- en premieregelingen voor ruim 41.000 (ex-)medewerkers van Shell. Dat doen de fondsen met prima financieel resultaat. SSPF had eind augustus een dekking van ruim 144%. Maar naast een solide financiële positie, onderscheiden de Shell-fondsen zich vooral met hun oog voor het perspectief van de deelnemers. Zo wordt bij Shell zelfs het pensioenreglement – notoir zware kost – een plezier om te lezen en wordt pensioen door middel van e-learnings op zeer gebruiksvriendelijke manier begrijpelijk gemaakt,” aldus PensioenPro.

“Vooruitstrevend, zowel qua regeling (heeft al heel vroeg een premieregeling ontwikkeld) als qua communicatie naar deelnemers,” meent de jury. “Vernieuwend en vanuit de deelnemer geredeneerd: indrukwekkend hoeveel werk er is verzet om pensioen toegankelijk te maken.”

Breng je stem uit voor Shell Pensioen!
De komende weken kan er gestemd worden. Breng ook jouw stem uit! Dat kan tot 3 oktober 16.00 uur via Pensioen Pro. De awards worden op dinsdagavond 4 oktober uitgereikt aan de winnaars, na afloop van het Pensioen Pro Jaarcongres.

Lees het volledige artikel.