Hoeveel risico wil jij nemen met je pensioen?

In april 2022 doet Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) onderzoek naar de risicohouding van deelnemers.

Waarom doen we dit onderzoek?
SNPS belegt voor jouw pensioen. De hoogte van je pensioen is niet zeker. Iedereen gaat verschillend om met deze onzekerheid. We willen graag van je weten wat je belangrijk vindt als het om je pensioen gaat. Staat zekerheid bij jou bovenaan? Of zeg je: het pensioenfonds mag best een verantwoord risico lopen met het beleggen als dat de kans vergroot op een hoger pensioen?

Zo doe je mee
We hebben verschillende deelnemers uitgenodigd voor dit onderzoek. Om deel te nemen klik je op de link in de e-mail die je hebt ontvangen. Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt deelnemen tot en met 1 mei 2022. Let op: gepensioneerden en deelnemers aan Shell Stichting Pensioenfonds (SSPF) ontvangen géén uitnodiging.

Ervaar je technische problemen?

  • Het onderzoek werkt het beste op een laptop, vaste computer of tablet.
  • Het onderzoek werkt op de meeste webbrowsers, maar niet met Internet Explorer.
  • Opent de link niet vanzelf? Dan kun je de link ook kopiëren naar het tekstveld bovenin je browser.

Wat doet Shell Pensioen met de uitkomsten?
De uitkomsten geven het bestuur van SNPS een beeld van hoe jij en andere deelnemers van het pensioenfonds aankijken tegen het nemen van beleggingsrisico. Dit helpt bij het opstellen van het beleggingsbeleid van het fonds.

Het onafhankelijke bureau IG&H voert het onderzoek voor ons uit
Het onderzoek is anoniem: IG&H ontvangt geen persoonsgegevens van jou. Je antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend anoniem verwerkt.

Hartelijk dank voor je medewerking!