Wat doet het coronavirus met uw pensioen?

Het kabinet is continu bezig met (nieuwe) maatregelen om grip te krijgen op het coronavirus. Ook wij houden de ontwikkelingen rond het virus goed in de gaten. Maar wat betekent dat op dit moment voor uw pensioen?

Wij beleggen uw pensioen voor de lange termijn
Of u nu deelneemt aan de SSPF- of SNPS-pensioenregeling: wij beleggen uw pensioen altijd voor de lange termijn. Ook kijken we bij onze beleggingen goed naar de verhouding tussen risico en rendement. Bij SNPS bepaalt u voor een deel zelf hoeveel risico u wilt nemen. Dit doet u door een risicoprofiel te kiezen. Lees ook het verhaal hierover van Bas Koch, Senior IT Advisor Integrated Gas en bestuurslid SNPS.

Meer weten over...


Uw aanspraak of uitkering van SSPF blijft gelijk
De financiële effecten van het coronavirus en de steeds dalende rente is zichtbaar in de dekkingsgraad. Wel zien we een licht herstel van de dekkingsgraad in augustus en september. Uw aanspraak of uitkering blijft ondanks de veranderingen in de dekkingsgraad gelijk. Bekijk de actuele stand van uw pensioen bij mijn-Shellpensioen. En lees meer over de financiële situatie van ons pensioenfonds.

Uw pensioen bij SNPS beweegt geleidelijk mee met schommelingen
Aan het begin van het jaar daalden de aandelenkoersen flink onder invloed van de coronapandemie. Dit is inmiddels voor een groot deel hersteld. Omdat u binnen de Life Cycles van SNPS ook in aandelen belegt, ziet u de waardedaling terug in uw opgebouwde pensioenkapitaal. We houden rekening met tussentijdse tegenvallers door de beleggingen te spreiden over meerdere beleggingscategorieën. Niet elke beleggingscategorie reageert namelijk even heftig op ontwikkelingen rondom het coronavirus. Als u belegt volgens een neutraal of defensief profiel, beleggen wij een deel van uw pensioenkapitaal ook in relatief veilige obligaties. 

Ontvangt u al pensioen van SNPS? De beleggingsresultaten voor uw SNPS-pensioen worden verspreid over 5 jaar. Dit zorgt ervoor dat de schommelingen in uw pensioen minder groot zijn en dat uw pensioen zich meer geleidelijk ontwikkelt. Bekijk de SNPS-video over Spreiding van resultaten voor meer uitleg.

Meer weten hoe het er nu voorstaat met uw SNPS-pensioenopbouw? Bekijk uw waardeoverzicht
U vindt uw waardeoverzicht in mijn-Shellpensioen en kunt er meer over lezen in de nieuwsbrief van november 2020.