Shell Pensioen ontvangt Innovation Award

Het Collectief Variabel Pensioen (CVP) van SNPS krijgt een 2e prijs bij Innovation Awards. SNPS ontving de Innovation Award voor het ingenieuze design van een pensioenregeling.

CVP wordt gezien als dé Nederlandse pensioenregeling van de toekomst
De regeling sluit aan bij de uitgangspunten van het nieuwe pensioenstelsel. Shell Pensioen is dan ook blij met deze mooie prijs!

Wat maakt CVP zo’n unieke regeling?
We beleggen het pensioen ook na pensionering. Dit betekent dat deelnemers ook na hun pensionering nog voordeel hebben van de winsten en koopkracht gecompenseerd kan worden. Daar staat tegenover dat de uitkering ook af en toe naar beneden kan gaan. Tegelijkertijd worden risico’s gedeeld onder alle deelnemers en resultaten gespreid over 5 jaar, bekijk de video hieronder. Zo verkleinen we het risico op een grote schok in het pensioen.

Meer over CVP

Wat zijn de Innovation Awards?
De Innovation Awards zijn een initiatief van het pensioenvakblad Pensions & Investments. De uitreiking vond plaatst tijdens het jaarlijkse (dit keer digitale) World Pension Summit. SNPS was samen met Pensioenfonds SBZ en onze uitvoerder Achmea Pensioenservices genomineerd.

Meer over de Innovation Awards

Bekijk de video over spreiding van resultaten