SNPS als voorbeeld in het pensioenakkoord

Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) is een voorbeeld in het pensioenlandschap. Zo biedt het pensioenfonds al regelingen die centraal staan in het Pensioenakkoord dat werkgevers, sociale partners en het kabinet hebben bereikt.

In het nieuwe pensioenstelsel kunnen werknemers op een persoonlijke pensioenrekening bijhouden hoeveel premie ze hebben ingelegd en wat het rendement is. Als een van de weinige Nederlandse pensioenfondsen werkt SNPS al met persoonlijke pensioenrekeningen, Ook geeft het pensioenfonds de deelnemers invloed op beleggingen en streeft zij naar collectiviteit.

Meer of minder risico
Kenan Yildirim, managing director Shell Pensioenbureau: “In de beleggingsbenadering van SNPS werken we met lifecycles, waarbij de beleggingsportefeuille meebeweegt met de levensloop van deelnemers. Binnen die lifecycles kan men een beleggingsprofiel kiezen met meer of minder risico. Elk kwartaal staat er op het SNPS-portaal een overzicht klaar waarop deelnemers op individueel niveau zien hoeveel inleg er is bijgestort, welke beleggingsresultaten zijn geboekt en wat het opgebouwde pensioen tot nu toe is.”

SNPS is klaar voor de toekomst
Het jaarverslag 2019, dat SNPS half juni presenteerde aan haar werknemers, onderstreept het innovatieve karakter van het pensioenfonds. De highlights van afgelopen jaar zijn te lezen in een online jaarverslag, ondersteund met podcast en quiz.

Meer weten?