Nieuwe directieleden SPN

Kenan Yildirim (50) is per 1 mei 2018 aangesteld als algemeen directeur van Shell Pensioenbureau Nederland B.V. (SPN). SPN is het bestuursbureau van de twee pensioenfondsen van Shell in Nederland, SSPF (middelloon, gesloten voor nieuwe deelnemers per 1 juli 2013) en SNPS (premieregeling, voor nieuwe deelnemers vanaf 1 juli 2013).

Yildirim volgt Janwillem Bouma op die tot 1 juni 2018 beschikbaar is voor een zorgvuldige overgang. Yildirim heeft vanaf 1999 verschillende financiële functies binnen Shell vervuld, laatstelijk als Vice President Finance - Group Services & Finance Director Shell Nederland. Daarvoor was Yildirim een aantal jaren werkzaam bij Unilever. Naast algemeen directeur van SPN wordt Yildirim ook uitvoerend bestuurder van SNPS.

Tegelijkertijd met Yildirim is ook Martin van ’t Zet (45) benoemd tot directeur van SPN en uitvoerend bestuurslid van SNPS. Hij volgt Stefan Tabak op in de functie van Senior Legal Counsel en Compliance Officer. Tabak heeft inmiddels een andere juridische rol binnen Shell op zich genomen. Van ’t Zet is sinds 1999 werkzaam in de pensioensector, vanaf 2013 als Legal Counsel bij SPN.