De nieuwe pensioenregeling

Er is een nieuwe wet voor pensioen. Daardoor verandert de pensioenregeling van Shell Nederland.

Waarom verandert ons pensioenstelsel?
De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in de toekomst een goed pensioen krijgt, ook de generaties hierna. Met het huidige stelsel lukt dat niet goed. En dus moeten alle pensioenregelingen in Nederland worden aangepast. Ook die van Shell.

Voorbereidingen in volle gang
Shell, als werkgever, was al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van de aanpassingen en de gesprekken daarover met de Centrale Ondernemingsraad (COR). Samen hebben ze de nieuwe pensioenregeling in concept vormgegeven. Begin mei is het hoorrecht uitgeoefend door de VOEKS Hoorrechtcommissie. We verwachten dat de sociale partners voor de zomer een definitief besluit nemen. Op nieuwpensioenbijshell.nl vind je alle belangrijke informatie. De sociale partners dienen een verzoek in voor de nieuwe pensioenregeling bij de besturen van de pensioenfondsen (SNPS en SSPF). Zij toetsen vervolgens de nieuwe pensioenregeling op onder andere uitvoerbaarheid. Daarbij wegen ze de belangen van alle deelnemersgroepen evenwichtig af.

We begeleiden je naar je nieuwe pensioenregeling
Shell Pensioen is bezig met de ontwikkeling van een CARE programma, waarbij je de informatie tot je kunt nemen op de manier die bij jou past. We houden je graag op de hoogte via e-mailings, webinars en bijeenkomsten, en als je daar behoefte aan hebt persoonlijke begeleiding. Zorg ervoor dat we je kunnen bereiken! Laat je e-mailadres achter op mijn-Shellpensioen en zet je communicatievoorkeur op digitaal.

 

Wat zijn de vervolgstappen?
de nieuwe pensioenregeling