Wat te doen bij

Uw privésituatie verandert. Of u gaat verhuizen. Welke wijzigingen geeft u aan ons door?
Kijk voor meer uitleg in uw Pensioen 1-2-3, uw pensioenreglement of log in op uw Persoonlijk portaal.

U woont in Nederland
Of u zelf iets moet regelen, verschilt per wijziging.

U gaat trouwen of wordt geregistreerd partner
Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wij krijgen deze informatie al van de gemeente waar u woont. Uw partner kan recht krijgen op partnerpensioen. Lees meer in het pensioenreglement of op uw persoonlijk portaal.

U gaat samenwonen
Meld uw partner bij ons aan via Mijn persoonlijke gegevens. Uw partner kan recht krijgen op partnerpensioen. Lees meer in het pensioenreglement of op uw persoonlijk portaal. Let op: (ongehuwd) samenwonen met een samenlevingscontract is iets anders dan een geregistreerd partnerschap!

U beëindigt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap
Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wij krijgen deze informatie al van de gemeente waar u woont. Bij een scheiding maakt u afspraken over de verdeling van het pensioen. Uw ex-partner heeft volgens de wet recht op een deel van uw pensioen. Namelijk de helft van het ouderdomspensioen dat u vanaf uw huwelijks- of partnerschapsdatum tot uw scheiding heeft opgebouwd. Dit heet verevening. U kunt hier samen ook andere afspraken over maken. Geef deze afspraken binnen 2 jaar aan ons door. Lees meer op uw persoonlijk portaal.

U beëindigt het samenwonen
Meld uw partner bij ons af via Mijn persoonlijke gegevens. Lees meer op uw persoonlijk portaal.

U gaat verhuizen
U hoeft uw nieuwe adres niet aan ons door te geven. Wij krijgen deze informatie al van de gemeente waar woont. U kunt uw correspondentiegegevens zelf aanpassen bij Mijn persoonlijke gegevens.

U overlijdt
De gemeente waar u woont informeert ons hierover. Wij nemen daarna contact op met uw partner en/of kinderen. Uw nabestaanden kunnen ook zelf contact met ons opnemen.

U woont in het buitenland
Neem bij wijzigingen altijd zelf contact met ons op. Vanuit het buitenland krijgen wij namelijk geen wijzigingen door. Woont u in het buitenland en overlijdt u? Dan vragen we uw partner en/of kinderen om contact met ons op te nemen.

In de video's vertellen we u meer over uw pensioen bij scheiden of overlijden.